Iftar 2022

Op vrijdagavond 15 april werd er samen met een aantal verenigingen een interculturele iftaravond georganiseerd. Er werden zowel moslims als niet moslims verwelkomd om samen een maaltijd te komen delen. Het was een gezellige avond waarbij verschillende mensen met elkaar verbonden werden. Ook uniek dat dit jaar, uitzonderlijk, de drie belangrijkste religieuze feesten samen vallen. Het christelijk paasfeest, het joodse paasfeest en de ramadan. 

Tijdens de iftar legde de burgemeester het belang uit van dialoog en vrede. Ook werd er uitleg gegeven aan jong en oud over de ramadanperiode en het doel ervan. Zoals de innerlijke gebedsbeleving, aandacht voor de omgang met anderen, aandacht voor woorden en daden en het helpen van de kwetsbare mensen en de mensen in nood. 

Ook Komerbi organiseerde de iftaravond mee samen met haar jongeren. Er werden boodschappen gedaan, gekookt en gedecoreerd. De jongeren van Komerbi waren al in de middag aanwezig om de locatie te decoreren, geschenkzakjes te vullen voor de kinderen en ze organiseerden ook een workshop voor de allerjongsten. 

Iedere jongere bracht een maaltijd of dessert mee om te delen met de groep. Ook voedselketens doneerden maaltijden voor de groepen. Het was een moment van samenzijn, verbondenheid, begrip en vertrouwen. De aanmoediging tot ontmoeting en dialoog was een groot succes. Wat ons betreft, een geslaagde avond! 

 In samenwerking met Avansa, Islamitisch Cultureel Centrum, Brugge Solidair, vzw Salam, Vzw Taranta en vereniging Chamna.

2 thoughts on “Iftar 2022”
  1. Het was echt een supertoffe ervaring! Ik zal mij niet ontgaan die avond. Het was vooral goed dat we konden kennismaken met mensen en verschillende eten en drinken.

Leave a Comment

Share via
Copy link
Powered by Social Snap