Salim Benaadjou

Salim Benaadjou
Ervaringsdeskundige jeugd-opbouwwerk
2009-2022

Waarom jeugdwerk?

Jeugdwerk heeft impact, daar geloof ik met volle overtuiging in.

Mijn naam is Salim Benaadjou en zelf kom ik uit een maatschappelijk kwetsbare situatie, opgegroeid in een gezin die te maken had met huishoudelijk geweld en armoede. Hierdoor ben ik in mijn jeugdjaren 14 keer moeten verhuizen en heb ik in verschillende vluchthuizen en internaten moeten verblijven. Een volle rugzak die ik lang heb moeten meedragen en soms nog steeds littekens achterlaat. In die moeilijke periodes had ik enorm nood aan een mentor. Iemand die in mij geloofde, potentieel in mij zag en me vertelde dat er mooie toekomst op me te wachten stond. Hoop had ik op dat moment meer dan nodig. Omdat ik nooit zo’n persoon in mijn leven heb gehad, is dat wat ik nu wel wil zijn voor onze jongeren. Door een voorbeeldfiguur te zijn wil jongeren hoop geven in de toekomst, in hun capaciteiten en de medemens.

“Ik wil jongeren hoop geven.”

Mijn impact binnen Komerbi?

In het jeugdwerk heb ik al jaren ervaring, dit specifiek met de doelgroep maatschappelijk kwetsbare jongeren (te Antwerpen). Door deze expertise ben ik ervan overtuigd dat we met Komerbi het jeugdwerk binnen Brugge tot een hoger niveau kunnen tillen. Bij Komerbi ben ik een allrounder die de noden van de jongeren op de eerste plaats zet. Door middel van het organiseren van verschillende activiteiten, workshops, projecten en trajecten, probeer ik de jongeren hun leefwereld te verbreden. Dit doe ik onder andere door hen kennis te laten maken met zaken die ze in het dagelijks leven niet of moeilijk mee in aanraking komen. Op deze manier probeer ik de jongeren hoop te geven in een betere toekomst.

Iedereen Beroemd: Salims drie woorden van advies

Een creative duizendpoot

Velen noemen wij wel al eens een creatieve duizendpoot. De website, afbeeldingen, video’s, design en branding binnen Komerbi wordt met veel plezier door mij ontworpen. Het ontwikkelen van creatieve skills leerde ik mezelf aan als gevolg van een zeer moeilijke jeugd. Ik had nood aan een uitlaatklep en wil deze positieve manier van verwerken doorgeven aan anderen die het moeilijk hebben. Ik ontwikkelde een groot inlevingsvermogen en vond het dus ontzettend belangrijk dat jongeren hun gevoelens op een creatieve en constructieve manier leren uiten. Ik haal enorm veel voldoening wanneer ik jongeren dit kan aanleren, hen kan begeleiden en de tools kan aanreiken om iets positief van hun toekomst te maken. Hierdoor merkte ik al snel dat dit mijn roeping is.


Freerunning als troef bij jongeren?

Voor mij is freerunning is een sport waarbij je je lichaam beter leert kennen zowel mentaal als fysiek. Je leert controle hebben over je denken, Je grenzen verlegen, weten wat er mogelijk is, je angsten overwinnen en geloven in jezelf. Ik kan blijven vertellen wat er zo goed is aan freerunning en waarom ik denk dat het ook effect heeft bij jongeren hun persoonlijke ontwikkeling. In de toekomst wil ik graag mijn sportexpertise door wekelijkse lessen mee geven aan jongeren die hier nood aan hebben.

Salim in beweging

www.facebook.com/wayawmovement

Leave a Comment